skip to Main Content

OVER LOUIS

Hier lees je wat meer over mijn achtergrond, carrièrepad en hoe levenservaring me heeft gevormd. En waarom ik denk over de juiste vaardigheden te beschikken, om een goede partijvoorzitter van GroenLinks te kunnen zijn.

Als kind van een bijstandsmoeder uit een volkswijk in Nijmegen, weet ik hoe het is om te knokken voor je kansen. Hoeveel stress het kan geven om met armoede geconfronteerd te worden.

Politiek is voor mij geen theoretisch verhaal, of een abstract gebeuren. Ik besef me heel goed dat de dagelijkse praktijk hard kan zijn, wat de impact is van beleid op het leven van mensen die al worstelen.

Ik ben werkzaam als begeleider van volwassenen met autisme. Dat doe ik met veel plezier. Het is dankbaar om het positieve verschil te kunnen maken op de vierkante meter. Maar de politiek lonkt.

Opkomen voor wat kwetsbaar is, die zin past bij me. Als initiatiefnemer en mede-campaigner voor Lijm de Zorg, heb ik me ingezet voor mensen die op de wachtlijst staan voor goede zorg. Hebben we geknokt in Den Haag voor betere GGZ en Jeugdzorg.

Daarnaast ben ik actief bij een Raad van Commissarissen van een organisatie die begeleid en beschermd wonen aanbiedt in de GGZ. Ik ben 2,5 jaar bestuursvoorzitter geweest van de lokale omroep in Nijmegen.

Mensen typeren mij als empathisch, verbindend en doortastend tegelijkertijd. Ik kan snel schakelen en dossiers doorgronden. Maar bovenal ben ik graag een teamspeler, die het beste in andere mensen en organisaties naar boven wil halen.

Dan de hobby’s. Op onbewaakte ogenblikken doe ik graag aan hula-hoopen. Goed voor de buikspieren en wat plezier. Om de geest scherp te houden lees ik graag filosofische boeken, van Isaiah Berlin tot Hannah Arendt. En ben ik trotse vader van een dochter, wat eigenlijk toch wel het belangrijkste is in het leven.

Back To Top
×Close search
Zoeken